Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
dinsdag, 30 mei 2017

Bloot in videoclips beïnvloedt meisjes

Meisjes trekken zich wel degelijk wat aan van videoclips waarin veel vrouwelijk bloot te zien is. Zij denken dat een sexy uiterlijk noodzakelijk is.

Voor het eerst is in Nederland onderzocht wat het effect is van videoclips op de seksuele moraal van jongeren. De Universiteit Utrecht heeft vijfhonderd tieners tussen de 13 en 16 jaar ondervraagd. Vooral meisjes laten zich beïnvloeden door de clips, jongens over het algemeen niet.

Een sexy uiterlijk is voor vrouwen allesbepalend, vinden de meisjes die in het onderzoek naar 'blote' videoclips keken. Degenen die neutrale clips bekeken, hadden dat idee niet. Van alle ondervraagden dacht 51 procent dat mannen gedreven zijn door seks. In de populaire clips zijn stoere mannen vaak omringd door veel schaars geklede, mooie vrouwen.

Van alle jongeren vond 13 procent het prima om (ooit) seks te hebben zonder liefde. Zij zeiden dit na het zien van een serie videoclips.

Bron(nen):