dinsdag, 7 december 2021

Testosterongehalte bepaalt aantrekkelijkheid

In de dagen dat vrouwen een hoger testosterongehalte in hun bloed hebben, vallen ze op mannelijkere mannen. Dit is volgens Amerikaanse onderzoekers waarschijnlijker dan dat vrouwen op een bepaald type vallen.

Voor mannen geldt hetzelfde: op dagen dat ze meer van het mannelijke hormoon testosteron in hun bloed hebben, vallen ze op vrouwelijkere vrouwen. Op dagen dat het testosterongehalte laag is, blijken mensen op andere types te vallen.

Voorheen werd aangenomen dat het vaststaat op wat voor type iemand valt. Maar uit dit onderzoek van de University of Aberdeen uit Groot-Brittannië blijkt dat aantrekkelijkheid verandert met de hoeveelheid testosteron in het bloed. Dit kan per dag verschillen.

Foto's en speekseltest
Om dit te testen, kregen mannen en vrouwen telkens foto's van twee verschillende gezichten te zien, waaruit ze de meest aantrekkelijke persoon moesten kiezen. Ook deden ze een speekseltest om de hoeveelheid van het mannelijke hormoon in hun bloed te testen. In een maand legden ze deze proef vier keer af.

Bron(nen):