Andijvie geroerbakt met sesam en gember

karbonade
Getty Images

Door de andijvie te roerbakken behoud je veel van de smaak en vitamines. Het is in een mum van tijd klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gram andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel (sesam)olie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper.
  3. Bak de karbonades in de hete margarine in 12-15 minuten gaar en bruin.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  5. Schil het stukje gember en rasp het.
  6. Snijd de knoflook in smalle reepjes.
  7. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  8. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  9. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
  10. Voeg dan de ringen bosui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
  11. Strooi het sesamzaad erover en geef de karbonade en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
200 milligram
Auteur