Beste groente en fruit bij AH, Lidl en markt

Getty Images

DEN HAAG - Albert Heijn, Lidl en de markt leveren de beste kwaliteit groenten en fruit. De prijzen die zij hiervoor rekenen zijn niet de allergoedkoopste, maar liggen wel op of onder het gemiddelde.

Aldi en Lidl, gevolgd door Albert Heijn en de markt, bieden van alle onderzochte aanbieders de beste prijs-kwaliteitverhouding voor groenten.

Ook bij fruit hebben Aldi, Lidl en de markt een goede prijs-kwaliteitverhouding, net als Dirk van den Broek/Digros/Bas van der Heijden. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond.

De Consumentenbond onderzocht bij de grootste supermarktketens, de markt en de Natuurwinkel de kwaliteit van appelen, bananen, sinaasappelen, kiwi's, druiven en mandarijnen plus bloemkool, sperziebonen, tomaat, komkommer, broccoli en sla.

Uiterlijk en smaak
Alle producten werden beoordeeld op uiterlijk en smaak. Dirk van den Broek/Digros/Bas van der Heijden verkopen het smakelijkste fruit. De smakelijkste groenten zijn die van AH biologisch, direct gevolgd door de 'reguliere' groenten van AH en de markt. De 'mooiste' producten werden verkregen op de markt.

Natuurwinkel
Voor de Natuurwinkel die alleen biologische producten verkoopt, valt het oordeel ongunstig uit. Wat betreft het uiterlijk eindigt de keten in de onderste regionen. De smaak van de groenten en het fruit is wel in orde. De Natuurwinkel is in vrijwel alle gevallen het duurst.

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond