maandag, 6 juli 2020

Boekrecensie: Jongleren met voeding + WINACTIE

Kleine en grote vragen over een leven lang gezond eten

Wat is gezond, en wat niet? Moet je hypes wel of niet volgen? In Jongleren met voeding scheppen Jaap Seidell en Jutka Halberstadt duidelijkheid in de voedselverwarring. Ze beantwoorden allerlei vragen over voeding, gedrag en gezondheid: tijdens de zwangerschap, voor baby's, peuters en elke andere fase in het leven. Wij mogen maar liefst vijf exemplaren weggeven! Wil je kans maken op één van deze vijf boeken? Doe dan mee met de winactie.
Auteur:
Jaap Seidell en Jutka Halberstadt
Jaar van uitgave:
2018
Prijs:
€ 19,99
ISBN:
9789045035901
Aantal pagina's:
295

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU Amsterdam en Jutka Halberstadt is psycholoog en werkt als universitair docent kinderobesitas bij de VU. De wetenschappers scheppen duidelijkheid in de voedselverwarring door antwoord te geven op kleine en grote vragen over voeding. 

Gezond eten: een levenslang proces

Gezond eten is belangrijk en is een levenslang proces. Je kunt er dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen, of zoals Seidell zegt: "Gezond eten is jongleren en dat moet je jong leren." Er wordt namelijk zoveel over gezegd en geschreven dat het maken van de juiste voedingskeuzes soms kan aanvoelen als jongleren met voeding.

Het boek is ingedeeld per thema, waarin veelgestelde vragen over zwangerschap en baby's, peuters, schoolkinderen, tieners en volwassenen beantwoord worden. Ook komen vragen over populaire voedselhypes aan bod, zoals paleo en veganistisch eten, en worden vragen over voedingsstoffen en -middelen opgehelderd. Daarnaast is er aandacht voor onze voedselomgeving en -patronen met vragen als: 'waarom is junkfood zo goedkoop?' en 'mogen etiketten mij misleiden?'

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU Amsterdam en Jutka Halberstadt is psycholoog en werkt als universitair docent kinderobesitas bij de VU. Samen onderzoeken zij al vele jaren allerlei aspecten rondom voeding, gedrag en gezondheid. 

Maak kans op 5x Jongleren met voeding

Wil jij kans maken op een van de vijf exemplaren van het boek Jongleren met voeding? Vul dan snel het wedstrijdformulier hieronder in. Je kunt meeloten tot en met 10 juni 2018.

Deze winactie is helaas afgelopen. Je kunt niet meer deelnemen.