zondag, 21 juli 2019

Bruine boterham favoriete lunch

Geen maaltijdsalade, snack of warme maaltijd, maar een belegde bruine boterham met een glas melk is de favoriete lunch van de Nederlander. Dit blijkt uit een onderzoek naar lunchgewoontes onder ruim 1.400 Nederlanders door een fabrikant van bewaarproducten.

Ruim 80 procent van de Nederlanders eet tussen de middag het liefst bruine boterhammen. Daarmee verslaat het de boterham ruimschoots de maaltijdsalade (7 procent) en witte kadetjes (4 procent). Maar liefst 95 procent van de ondervraagden vindt het belangrijk om gezond te lunchen. Slechts 0,5 procent slaat de lunch het liefst over.

​24 minuten lunchen
Bij de lunch drinken we meestal (karne)melk (36 procent), gevolgd door koffie of thee (22 procent), maar ook zuiveldranken en water zijn populaire lunchdrankjes. De gemiddelde middagmaaltijd wordt meegenomen in een broodtrommel, kost €2,42 en wordt in 24 minuten genuttigd.

​Vervelende collega's
In het onderzoek is ook gevraagd naar de minder leuke kanten van de lunch op het werk. Als grootste ergernis komt tijdgebrek naar voren. Een kwart eet op de werkplek, vaak omdat het te druk is voor pauze. Eén op de tien ergert zich eraan dat ze tijdens de middagpauze regelmatig worden gestoord. Andere ergernissen betreffen slechte tafelmanieren en collega’s die tijdens de lunch vooral bezig zijn met hun smartphone.

Bron(nen):

  • Rosti Mepal