Getty Images
      
  
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
 - ½ groentebouillontablet met minder zout
 - 250 gram broccoli
 - 100 gram peultjes
 - 1 kleine groene paprika
 - 2 bosuitjes
 - 50 gram rucola
 - 2 eetlepels olijfolie
 - 1-1½ eetlepel citroensap
 - 1 theelepel mosterd
 - 8 sprieten bieslook
 - 4 blaadjes lavas (maggiplant)
 - 8 blaadjes basilicum
 - 50 gram pecannoten, ongezouten
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  595kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Doe de couscous in een kom.
 - Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
 - Schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork los en laat afgedekt 10 minuten wellen.
 - Maak de broccoli en de peultjes schoon. Halveer de peultjes.
 - Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
 - Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
 - Maak de paprika en de bosuitjes schoon. Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
 - Was de rucola.
 - Klop een dressing van de olie, citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
 - Was de kruiden en knip ze klein.
 - Meng alles door de couscous en laat helemaal koud worden.
 - Hak de noten grof en meng ze door de salade.
 
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in. Gebruik de rest van de broccoli in een peulvruchtengerecht.