donderdag, 21 oktober 2021

Helft Nederlanders wil meer water drinken

Ruim een derde van alle Nederlanders drinkt minder dan de aanbevolen hoeveelheid. Meer dan de helft zou wel graag meer water willen drinken. Gezondheid is daarbij de belangrijkste drijfveer. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Spa onder duizend respondenten.

Hoewel 96 procent weet dat je dagelijks zo’n 1,5 liter vocht moet binnenkrijgen, vergeten veel mensen door drukte voldoende te drinken. Slechts een derde van de Nederlanders vindt van zichzelf dat hij daadwerkelijk gezond drinkt. Hoewel we de afgelopen twee jaar beduidend meer water zijn gaan drinken, staat meer water drinken op de wensenlijst van 53 procent van de Nederlanders. De reden hiervoor? 44 procent vindt dat hij door water te drinken werkt aan zijn gezondheid.

Watermomenten

Als we water drinken, doen we dat de hele dag door. Opvallend is dat we bij het opstaan vaak een glaasje water nemen en dat bijna 1 op de 5 mensen ’s nachts water drinkt. Een kwart heeft altijd een flesje water bij zich. Na het avondeten drinken we geregeld een glas water (29 procent). Bij de avondmaaltijd zelf wordt maar weinig water gedronken (23 procent. Een glaasje water naast de koffie of thee, zoals we in zuidelijke landen vaak zien, is in Nederland niet gebruikelijk.

Slanke lijn

Als we specifiek op de calorieën willen letten, heeft water onze voorkeur. Maar liefst 72 procent vindt het inruilen van suikerhoudende frisdranken voor water de beste optie voor de slanke lijn. 17 procent wil zijn suiker of melk in de koffie of thee wel opgeven en 6 procent ruilt suikerhoudende frisdranken in voor de light-variant.

Vrouwen kiezen gezonder

Vrouwen bouwen over het algemeen meer watermomenten in gedurende de dag dan mannen. Ze drinken het liefst thee. De favoriete drank van mannen is koffie, gevolgd door thee en bier. Vrouwen maken gezondere keuzes: bij hun staat koffie op de tweede plaats en koolzuurvrij mineraalwater op de derde.

Bron(nen):