woensdag, 28 oktober 2020

Kinderen weten weinig over voeding

De meeste Britse kinderen eten te weinig groente en fruit. Ook weten ze vaak niet waar hun eten vandaan komt. Zo denkt 29 procent dat kaas aan een plant groeit. Dat blijkt uit een onderzoek van de British Nutrition Foundation onder 27.500 leerlingen.

De onderzoekers voerden een aantal tests uit waaruit bleek dat er veel te verbeteren valt aan de eetgewoonten van de Britse jeugd. Hoewel 77 procent van de basisschoolleerlingen en 88 procent van de middelbare scholieren weet hoeveel fruit en groente je zou moeten eten, bleek maar respectievelijk 67 en 81 procent daadwerkelijk de aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen.

​Ontbijt overslaan
Een kwart van de 14- tot 16-jarigen gaf aan nooit te ontbijten. Op de dag van het onderzoek sloeg 8 procent van de basisschoolleerlingen, 24 procent van 11- tot 14-jarigen en 32 procent van de 14- en 15-jarigen het ontbijt over. 16 procent van de basisschoolkinderen en 20 procent van de middelbare scholieren gaf aan nooit vis te eten.

​Herkomst ontbijt
Ook de herkomst van producten was voor veel basisschoolkinderen onduidelijk. Zo gelooft 29 procent dat kaas aan een plant groeit, 10 procent dacht dat tomaten onder de grond groeien en 20 procent zei dat vissticks gemaakt worden van kip. Ruim een derde van de 5- tot 8-jarigen dacht dat pasta van dieren gemaakt is.

Trefwoorden:
Bron(nen):