'Nederlanders drinken te weinig water'

Getty Images

Nederlanders drinken gemiddeld ruim vier glazen water per dag. Dat is minder dan de aanbevolen hoeveelheid. Dit blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek.

Je verliest vocht via je ademhaling en door zweet en urine te produceren. Het Voedingscentrum raadt aan om dagelijks 1,5 liter te drinken, zo’n 6 glazen. Slechts 1 op de 5 ondervraagden wist dat. 29 procent denkt dat je nog meer zou moeten drinken en 37 procent denkt juist dat minder water drinken gezond is.

Vier glazen

Het merendeel van de waterdrinkers drinkt dagelijks water, zij drinken gemiddeld 4,6 glazen van 250 milliliter op een dag. Nederlanders drinken gemiddeld twee soorten waters; kraanwater en natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. Daarnaast drinken ze ook wel eens natuurlijk mineraalwater met koolzuur (31 procent), natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak (29 procent) en water uit een watercooler (28 procent).

Essentieel voor je lichaam

"Voldoende drinken is essentieel voor je lichaam. Natuurlijk mineraalwater is een uitstekende en gezonde keuze om de vochtbalans op peil te houden. In deze zomermaanden is een goede hydratatie extra relevant. Door de warmte zweet je meer waardoor een goede vochtaanvulling nog belangrijker is", zegt Raymond Gianotten van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen, opdrachtgever van het onderzoek.

Voor het onderzoek werden 1079 mannen en vrouwen ondervraagd.

Bron 
  • Nederlandse vereniging Frisdrank, Water en Sappen