'Nederlanders drinken te weinig water'

Getty Images

Nederlanders mogen dan door omstandigheden minder bewegen, ze beseffen wel dat dat wordt gecompenseerd door gezonder te eten en te drinken. Vooral het drinken van water voelt bij veel Nederlanders aan als een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Toch wordt wordt er te weinig van gedronken: de meeste Nederlanders komen niet verder dan vier glazen water per dag.

Dit blijkt blijkt uit een IPSOS-onderzoek onder duizend mensen in de leeftijd van 18 tot en met 70 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van SPA mineraalwater. "Bijna iedereen (94 procent) erkent dat water een onderdeel is van een gezond voedingspatroon. Meer mensen drinken water vanwege de gezondheidsvoordelen (77 procent) dan om de dorst te lessen (66 procent)", zo constateerden de onderzoekers. De geïnterviewden drinken water om hoofdpijn te voorkomen en om de nieren goed te laten functioneren. Ook menen ze dat het goed is voor de spijsvertering.

1,5 liter per dag

Vrijwel iedereen is bekend met het algemene gezondheidsadvies om 1,5 tot 2 liter per dag te drinken, maar ondanks die aanbeveling vinden veel mensen het moeilijk om die hoeveelheid vocht iedere dag tot zich te nemen. Mensen drinken gemiddeld ruim 4 glazen water per dag; dat is 0,8 liter. Wel wil de helft van de ondervraagden meer water gaan drinken omdat ze dat belangrijk vinden. Van hen drinkt driekwart al twee tot drie glazen meer per dag ten opzichte van een jaar eerder. En dat komt vooral omdat ze nu veel thuis werken, zo stellen ze.

Andere uitkomsten uit het onderzoek:

Getty Images

Getty Images
Auteur