dinsdag, 27 oktober 2020

Net getest: Babycook

Met de pot mee-eten...

Met 4 maanden kreeg mijn dochtertje haar eerste hapje. Uit een potje. Omdat dit lekker makkelijk was, en ik ook nog niet zo goed wist wat ze nu wel en vooral niet mocht eten, ben ik eigenlijk bij de potjes blijven hangen. En toen was ze één jaar en mocht ze met de pot mee-eten…

Aangezien ik geen keukenprinses ben, 'durf' ik niet zo goed voor mijn dochter te koken. Bang dat ze te weinig goede vetten en vitamines binnenkrijgt. De Babycook leek me dus dé oplossing. Trots installeerde ik 'm in de keuken en nam op de bank plaats met de handleiding. Die had ik echter in 1 minuut uit. Zo simpel is het dus.

Stomen en klaar
Je snijdt de ingrediënten in blokjes en doet alles in het mandje. Gooi 1, 2 of 3 eenheden water in het reservoir en zet de Babycook aan. Ongeveer 15 minuten laten stomen en klaar is je maaltijd. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje pureer je de maaltijd samen met wat kooknat en/of olie.

De eerste keer had ik wel wat weinig kooknat toegevoegd, waardoor het een droge hap was. Maar dan gooi je het gewoon terug in de blender en voeg je nog wat kooknat toe. Heel makkelijk allemaal.

Compact formaat
Alle onderdelen van het apparaat kunnen uit elkaar worden gehaald en zo in de vaatwasser. Verder neemt de Babycook door zijn compacte formaat weinig plek in op het aanrecht. Ik ben dus 'om' en maak voortaan zelf de fruithapjes en warme hap voor mijn dochtertje. Trouwens, je kunt ook heerlijke milkshakes voor het hele gezin in de Babycook bereiden.

De Babycook van Beaba ontdooit, stoomt en pureert. De prijs is €117,50. Het apparaat is benoemd tot het 'Beste baby- en kindproduct van het jaar 2007'. In het Babycook Boek staan allemaal leuke recepten en tips om gezonde en lekkere maaltijden te bereiden voor je baby en dreumes.

Meer informatie: www.babycook.nl

Trefwoorden: