Winnen: 2 x een GreenPan XL airfryer t.w.v. € 149,90

Met PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag

Bistro XL airfryer van GreenPan
Greenpan

De laatste tijd zijn PFAS - voluit poly- en perfluoralkylstoffen - regelmatig in het nieuws. Deze 'eeuwige' chemicaliën hopen zich op in ons lichaam en zijn schadelijker dan eerder werd gedacht. Het zit in allerlei producten, maar niet in die van GreenPan. En dat is fijn, want we mogen twee GreenPan Bistro XL-airfryers ter waarde van € 149,90 verloten. Doe snel mee!

De missie van GreenPan is duidelijk: onze keuken PFAS-vrij maken. Dit Belgische merk heeft een revolutionair assortiment keukentoestellen met PFAS-vrije antiaanbaklaag, en introduceerde eind vorig jaar maar liefst vijf nieuwe toestellen: een contactgrill, XL grill, twee unieke airfryers en een gourmetstel. Allemaal elektrische keukenapparaten die zijn voorzien van een PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag.

Maar hoe zat het ook alweer met PFAS? Waarom moeten we daar niet teveel van binnenkrijgen? PFAS worden gebruikt in onder andere pannen met traditionele antiaanbaklaag, bakpapier en verpakkingen met een coating, zoals pizzadozen. Het komt als restafval van productie in de lucht, de grond en het drinkwater terecht en komen zo terecht in planten, dieren én mensen. Van PFAS is bekend dat ze schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Je wordt er niet meteen ziek van, maar als je er meerdere jaren te veel van binnenkrijgt, kunnen PFAS bijvoorbeeld het immuunsysteem en de lever beschadigen. Verder zijn PFAS nadelig voor het cholesterolgehalte en kunnen ze nierkanker en testiskanker veroorzaken. PFAS wil je dus liever zo min mogelijk binnenkrijgen.

Lees meer:

Win een PFAS-vrije airfryer van GreenPan!

Ook het gebruik van PFAS in antiaanbaklagen kan een risico vormen. En daar komt GreenPan om de hoek, want de antiaanbaklaag in hun GreenPan Bistro XL-airfryer is helemaal PFAS-vrij! Dat betekent dus gezonder bakken met minder olie én zonder PFAS! De PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag zorgt er namelijk voor dat er geen schadelijke PFAS vrijkomen tijdens het bakken. Er zijn twee versies; de XL versie en de Dual Zone airfryer met twee apart instelbare lades. We verloten twee exemplaren van de GreenPan Bistro XL variant.

GreenPan Bistro XL airfryer
GreenPan

Bistro XL-airfryer

Met de XL-airfryer bereid je smaakvolle gerechten met veel minder olie. Je kunt extra grote hoeveelheden bakken dankzij de indrukwekkende inhoud van 7,2 liter: goed voor 4-6 personen tegelijk. De PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er geen schadelijke PFAS vrijkomen tijdens het bakken. En de XL airfyer doet het denkwerk voor je, dankzij 11 one-touch voorinstellingen. Zoete aardappelfrietjes, krokante kip of geroosterde noten? Deze airfryer draait er de hand niet voor om. En achteraf veeg je alles weer makkelijk schoon.

Programma’s
Frietjes, kip, kippenbouten, groente, bacon, vis, biefstuk, garnalen, dessert, bakken, diepvriesvoedsel
Adviesprijs: € 149,90

Bistro Dual Zone airfryer

Ook deze eyecatcher (letterlijk, want je kunt je gerechten zien tijdens de bereiding!) werkt met hete lucht, waardoor je gezonder bakt met minder vetstof. Bovendien zorgt de PFAS-vrije keramische antiaanbaklaag ervoor dat er geen schadelijke stoffen zoals PFAS vrijkomen tijdens het bakken. Dubbel gezond bakplezier dus. Met de Dual Zone Airfryer maak je in een handomdraai volwaardige maaltijden voor het hele gezin. Dankzij de twee apart instelbare lades met handige glazen vensters bak je verschillende ingrediënten tegelijk; bijvoorbeeld garnalen in de ene lade en groenten in de andere. De slimme Sync Air technologie zorgt ervoor dat alles tegelijk klaar is! Makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te maken.

Programma’s:
Frietjes, kip, kippenbouten, groente, bacon, vis, biefstuk, garnalen, bakken
Adviesprijs: € 189,90

Kansje wagen?

Helaas, deze actie is afgelopen. De winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad. 

 

Auteur