Kun je eieren koken in de airfryer?

Het perfecte ei uit de heteluchtfriteuse

Eieren koken in de airfryer
Getty Images

Handig voor friet, snacks en uiteraard gezonde maaltijden, die airfryer. Maar kun je er ook je zondagse eitje mee koken? Ja, dat kan. En je hoeft hem niet eens voor te verwarmen en er komt geen (kokend) water aan te pas. Ontdek hoe simpel het is.

Gezonder dan de friteuse, snel en mltifunctioneel; dat is de airfryer. Het is dan ook niet gek dat dit apparaat bij steeds meer huishoudens het aanrecht siert. Maar zo'n handige heteluchtfriteuse, zoals hij ook wel wordt genoemd, kan meer dan de meeste mensen denken. Noten roosteren bijvoorbeeld. Of brood bakken. Je kunt er zelfs eieren in koken. Een ei koken in de airfryer is zelfs supersimpel. Zo doe je dat:

  • Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Prik met een naald een gaatje in de onderkant om barsten te voorkomen.
  • Stel de airfryer in op 120°C. Voorverwarmen hoeft niet.
  • Leg de eieren in het mandje (je kunt meerdere eieren tegelijkertijd koken, maar doe het mandje niet overvol) en zet de timer.
      -  Voor zachtgekookte eieren: 10 à 12 minuten*
       - Voor hardgekookte eieren: 12 à 15 minuten*
  • Haal de eieren voorzichtig uit het mandje en dompel ze meteen onder in ijskoud water. Door ze te laten schrikken stopt het kookproces en het zorgt er ook voor dat je ze straks makkelijk kunt pellen.

Lees meer:

*Dit zijn gemiddelden die verder afhankelijk zijn van welke airfryer je gebruikt en hoe jij je eieren het liefst eet. Na een paar keer experimenteren, weet je precies hoe je het perfecte ei kookt in de airfryer.

Auteur