Yakult lanceert Interactive Experience

Ga mee op ontdekkingsreis door de wereld van Yakult

Yakult experience
Yakult

Een gezonde spijsvertering is misschien niet direct een onderwerp dat je makkelijk aansnijdt aan de koffietafel, toch is hij van grote invloed op je dagelijks leven. Voor degenen die hier graag meer over willen leren, lanceert Yakult Nederland vandaag de Interactieve Yakult Experience, een virtuele ervaring die je meeneemt op ontdekkingsreis in de wereld van de Japanse zuiveldrank met probiotica. Bij het bezoeken van de Experience leer je meer over een gezonde darmflora, de invloed die dit heeft op je immuunsysteem en de indrukwekkende geschiedenis van Yakult. Onder andere een digitale tour door de Europese fabriek in Almere, een bezoekje aan het lab van dr. Shirota (de Japanse oprichter van Yakult) en verschillende interactieve spelementen zijn hier onderdeel van.

Jaarlijks 15.000 bezoekers

Voor de coronacrisis bezochten jaarlijks zo’n 15.000 mensen de Europese Yakult fabriek in Almere. Daar wordt uitleg gegeven over de lange geschiedenis van het bedrijf en kan men met eigen ogen zien hoe Yakult gemaakt wordt, van de fermentatie tot aan het afvullen van de flesjes en het transport naar de winkels. Met de introductie van de Experience biedt Yakult een laagdrempelig en toekomstbestendig alternatief voor deze fabrieksbezoeken en lezingen. Marlies Voorneman, Marketing Manager bij Yakult Nederland: “We willen mensen op elk moment van de dag de kans geven om meer te weten te komen over de indrukwekkende werking van de darmflora. In de Experience zitten allemaal verrassende elementen verstopt, waarmee we nieuwe bezoekers zich laten verwonderen over de wereld van Yakult en inspireren om meer te weten te komen over de Japanse leefstijl. Tegelijkertijd willen we een stukje educatie bieden over de 20 miljard levende bacteriën die ieder flesje Yakult bevat en de redenen waarom microben passen in een gezonde leefstijl.” De Experience laat zien dat er nog steeds veel te ontdekken valt en nodigt uit om verder op ontdekkingsreis te gaan.”

Zelf in controle

De Yakult Interactieve Experience is speciaal in het leven geroepen voor Yakult fans, health lovers en iedereen die meer wil weten over de werking van de darmflora en de L. casei Shirota bacteriën. Bij een bezoek heb je zelf de controle over de route die je ‘bewandelt’. Onderweg deelt host Miki verschillende leuke weetjes en kunnen er door middel van vragen en spelelementen punten worden verzameld. Bij voldoende punten wordt er een extra wereld ‘the World of Flavours’ geopend, en kun je kans maken op prijzen zoals een Wellness voucher, ballonvaart of overnachting in een Natuurhuisje.

Auteur 
  • Franca van Dalen