Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 24 augustus 2017

'Mannen zijn behulpzamer bij vrouw op hoge hakken'

Het is niet het gezondst voor je voeten, maar als je als vrouw hulp nodig hebt van een man, kun je het beste hoge haken dragen. Dat blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Zuid Bretagne in Frankrijk.

Onderzoeker Nicolas Guégen keek samen met zijn collega's naar hoe behulpzaam mannen waren bij vrouwen op hakken en op platte schoenen. De resultaten van deze studie publiceerde hij in Archives of Sexual Behavior.

Uiterlijk

Eerder onderzoek in verschillende culturen liet al zien dat lichamelijke kenmerken zoals lichaamsvorm en de stijl en kleur van kleren invloed hebben op het gedrag en oordeel van een man ten opzichte van een vrouw. Hoewel over het algemeen hoge hakken als sexy worden gezien, was er slechts één eerdere studie naar het effect van hoge hakken op het gedrag van mannen.

Daarom keek Guégen in verschillende experimenten naar het effect van verschillende soorten schoenen op de bereidheid van een man om een vrouw te helpen. In het experiment vroeg de vrouw aan mannen of ze een testje wilden invullen. Ook werd gekeken of de man een vrouw te hulp schoot wanneer ze haar handschoen liet vallen. Hoe hoger de hak, des te behulpzamer waren de mannen. Op het gedrag van andere vrouwen had de hakhoogte geen invloed. Uit het laatste experiment bleek dat mannen in een bar eerder met een vrouw gaan praten als zij hoge hakken draagt.

Loopje

"Schoenen met hoge hakken hebben een sterk effect op mannen", vat Guégen de resultaten samen. Volgens de onderzoeker bevestigen de resultaten eens te meer dat mannen zich heel erg focussen op lichamelijke kenmerken. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of het effect wordt veroorzaakt door de hoogte van de hak of de verandering in de manier van lopen bij de vrouw.

Bron(nen):

Reactie toevoegen

1 Comment

Door hoge hak (niet gecontroleerd) op wo, 08/12/2015 - 17:54

ik vindt vrouwen met hoge hakken verschrikkelijk zielig !!!
ik kijk er wel is naar hoe ze dan lopen ( nou ja lopen ??????
zwikken iedere keer door de enkels schudden met de kont !!!
laat mij man zijn gelukkig en op platte zolen lopen .
dus hoezo sexy ??? voor mij zijn het zielepootjes .