zondag, 28 februari 2021

'Nederlanders vinden voeten van anderen vies'

ROTTERDAM - Ruim een derde van de Nederlanders vindt voeten van anderen niet fris en zelfs vies om te zien. Dit blijkt uit het Nationale Voetverzorgingsonderzoek van een fabrikant van voetproducten.

Met de eerste zonnestralen verschijnen slippers weer in het straatbeeld. Ruim driekwart ziet de voeten van collega's echter liever niet op de werkvloer. Van de ondervraagden geeft 46 procent aan dat voeten van anderen wel wat extra verzorging kunnen gebruiken.

De meeste mensen geven hun voeten hoofdzakelijk extra aandacht om voetproblemen te verhelpen. Daarna zijn de beweegredenen puur cosmetisch van aard: bij het dragen van open schoenen (35 procent), bij een bezoekje aan het strand (28 procent) en voor het zwemmen (25 procent).

Vrouwen blijken meer waarde te hechten aan frisse voeten dan mannen. 23 procent van de vrouwen tegenover slechts 7 procent van de mannen vindt dat hun partner de voeten beter zou moeten verzorgen.

Bijna tweederde van deze respondenten is hier ook gewoon eerlijk over en spreekt zijn of haar geliefde hierop aan. De rest is in stilte van mening dat de voeten van de partner een oppoetsbeurt verdienen.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • Gehwol