Net getest: Slippies

Nooit meer koude voeten

Getty Images

Ook zo'n last van koude voeten? Slippies bieden een oplossing. Deze pantoffels kun je in de magnetron opwarmen en blijven zo'n 2 uur warm. Redactiecollega Marianne kijkt of de slof haar past.

Het is niet echt een probleem van wereldbelang, maar toch kan het flink lastig zijn: koude voeten. Sommige mensen hebben er zo'n last van dat ze slecht kunnen lopen, of niet in slaap kunnen komen voordat hun ijsklompen weer ontdooid zijn.

Elektrische onderdeken

Marianne hoort bij de laatste categorie. Elke avond kruipt ze op haar elektrische onderdeken, maar voordat haar voeten warm zijn, is ze vaak al een uur verder.

En met de deken kan ze maar één kant van haar voeten tegelijkertijd verwarmen. Of het moet zijn dat ze haar voeten kan warmen aan de benen van haar vriend.

Magnetron

Niet verwonderlijk dat ook haar vriend blij is dat Marianne de Slippies uit mag proberen. Slippies zien er uit als doodnormale pantoffels. Maar deze sloffen zijn gevuld met graankorrels, die lang warmte af kunnen geven. Je stopt ze een paar minuten in de magnetron en ze blijven drie kwartier tot 2,5 uur warm.

Marianne is enthousiast. Ze probeert ze uit op de bank voor de tv, maar ook in bed. "Het voordeel is dat de warmte rondom je voet zit, dus ook op je wreef. Wanneer je je voeten op iets warms zet, blijft de bovenkant koud, maar bij de Slippies wordt echt je hele voet warm."

Lavendelgeur

Maar als je de Slippies aan hebt, moet je wel gedwongen rust houden. "Je kunt wel even opstaan om thee te gaan halen ofzo, maar je kunt er niet echt lang op lopen. Daarvoor is de vulling met de pitjes te ongelijk onder je voeten", meent ze.

De Slippies verspreiden ook een lavendelgeur. Is dat lekker? Marianne vindt van wel. "Anders zouden ze vast heel muf ruiken wanneer je daar telkens met je zweetjatten in zit", zegt ze met een knipoog. Haar vriend vindt de geur juist iets minder. "Ik ruik die sloffen weer", moppert hij dan.

Duurzaam

Volgens de fabrikant kun je de Slippies wel duizenden keren opnieuw gebruiken. Dat hebben we niet uit kunnen proberen, maar tot nu toe doen de Slippies het nog prima. Enig minpuntje zou kunnen zijn dat ze niet wasbaar zijn. Het is dus de vraag of je ze wel duizenden keren wil opwarmen in je magnetron. Mensen die dat niet zo fris vinden, kunnen ze gelukkig ook opwarmen op de verwarming.

 

Auteur 
  • Chantal van der Leest