Net getest: Voetmassageapparaat Deluxe!

De ultieme voetmassage

Getty Images

Na een lange dag werken, intensief sporten of fanatiek winkelen, gaat er niets boven een fijne voetmassage. Helaas heeft de partner - als die er is - vaak geen zin in dit klusje. Gelukkig is er het Voetmassageapparaat Deluxe. Wij probeerden 'm uit.

Een massage van de voeten is meer dan alleen verkwikkend: het vermindert spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen. En buiten dat alles voelt het ook nog eens heerlijk. Hoewel...

De eerste keer dat we het Voetmassageapparaat Deluxe proberen voelt dat alles behalve ontspannend. Het apparaat heeft ons vanaf het eerste moment flink in de greep. Moeten we eerst lachen om de tintelingen en kriebels die het veroorzaakt, later vinden we de krachtige massage niet erg relaxerend of zachtzinnig: rode plekken op de benen laten zien dat de doorbloeding flink gestimuleerd is. Misschien hadden we de machine niet gelijk op de hoogste stand moeten zetten...

Dat blijkt de tweede keer dat we het apparaat proberen. Op een iets lagere stand biedt het een heerlijke ontspannen massage, waarbij zowel de voeten als de enkels en kuiten worden gemasseerd. Na drie dagen staan op een beurs, biedt het precies de verlichting die we zoeken.

Na een paar keer oefenen op de laagste stand, durven we ook de hogere stand weer aan. En dat blijkt heerlijk. De massage wordt gerealiseerd door middel van sterke elektromotoren die de vier massagerollen aandrijven. Naast deze knedende beweging heeft het apparaat drie vibratiestanden die de bloedsomloop extra stimuleren. De combinatie van deze acties, gebaseerd op Shiatsu massagetechniek, zorgt voor activatie van de reflexpunten in de voetzool. Na een lange dag werk, winkelen of spierpijn van sporten, zal deze massage voor sneller herstel zorgen.

Het is niet alleen een heerlijk apparaat, het is ook nog eens zeer handzaam. Handvatten maken het makkelijk tillen, en het ding is toch al niet heel zwaar, en zorgen voor een relaxte tv-avond en ontspannen lezen aan de keukentafel.

Conclusie

Hoewel het een flinke investering is, is dit voetmassageapparaat dat volgens ons meer dan waard. Het masseert meer dan de voeten alleen, ook kuiten en enkels hebben er profijt van. En misschien is het onze verbeelding, maar de huid van de onderbenen ziet er door de betere doorbloeding echt veel egaler uit. Wat ons betreft een blijvertje!

Bij medische aandoeningen

Voetmassage-apparaten zijn veilig voor het menselijk lichaam. In veel gevallen heeft de massage een helende en ontspannende werking op het lichaam. Toch kun je voor de zekerheid beter de huisarts raadplegen voor gebruik in de volgende situaties:

Details
Drie massageprogramma’s

Getty Images

  • Vier flexibele kneedrollen
  • Drie vibratieprogramma's
  • Programma’s van 15 minuten
  • In hoek verstelbaar
  • Voor voeten/enkels/kuiten tegelijk
  • Uitritsbare binnenhoes

 

Bekijk op bol.com

Auteur 
  • Franca van Dalen