Wat helpt nu écht tegen kalknagels?

Getty Images

Ik heb al heel lang kalknagels. Deze zijn jarenlang onderhouden door een gediplomeerde pedicure, maar zonder resultaat. Medicijnen op recept van de huisarts hadden geen resultaat, behalve obstipatie. Ik heb een jaar lang iets van de drogist gebruikt, eveneens zonder resultaat. Of ik heb een bijzondere soort kalknagels of al deze middeltjes doen niet wat ze beloven.

Ben

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Kalknagels zijn inderdaad erg lastig te behandelen. Er zijn een hele hoop producten op de markt die vaak langdurige behandeling vereisen.

Het probleem met deze producten is dat wat voor de ene persoon goed werkt, voor de andere juist niet werkt. Medicijnen worden weleens voorgeschreven, maar soms ook zonder resultaat.

Lasertherapie

Wat je eventueel nog kunt overwegen is lasertherapie. Ik begrijp dat dit vaak wel effectief kan zijn, maar persoonlijk heb ik er nog geen ervaring mee. Voor verdere info hierover kun je het best even zoeken op Google.

Pedicure

Een andere optie is regelmatig naar de pedicure gaan en de nagels daar laten behandelen. Dit lost het probleem niet op, maar zij kunnen de nagels wel onder controle houden.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.