maandag, 26 september 2022

Wat kan ik doen tegen vetkussentjes?

Is er al een oplossing voor problemen met de vetkussentjes? En dan bedoel ik geen 'zooltjes', maar eerder een injectie of transplantatie.
Raul

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Sinds enige tijd kun je door middel van botoxinjecties de pijnklachten onder de bal van de voeten doen verminderen. Deze behandeling, bekend als een 'foot filler', wordt al regelmatig in Groot-Brittannië uitgevoerd. De procedure kost daar ongeveer 400 euro.

De procedure wordt tegenwoordig het vaakst gebruikt bij vrouwen die heel lang op hakken hebben gelopen en hierdoor de aandoening 'stilettotarsal' hebben gekregen. De behandeling doet de voeten er niet beter uitzien, maar het beschermt de zenuwen en het zachte weefsel. Hierdoor wordt het wandelen makkelijker en vooral pijnloos. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat er ook negatieve gevolgen kunnen zijn, zoals terugkerende klachten, zenuwletsels en dergelijke.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.