maandag, 23 mei 2022

'Vrouwen sporten voor de looks'

BAARN - Vrouwen bezoeken fitnessclubs vooral om er goed uit te zien, mannen werken er voornamelijk aan hun spierkracht. Met de leeftijd vinden mannen zich goed en gezond voelen steeds belangrijker.

Dit blijkt uit onderzoek van welnessbedrijf Technogym onder ruim 38.000 Europese sporters. Het hoofddoel van de meeste mannen is spierkracht en stabiliteit. Vrouwen gaan voor calorieën verbranden en werken aan een goed figuur.

LeeftijdNaarmate mannen ouder worden, gaan gezond blijven en ontspannen een grotere rol spelen. De focus ligt dan niet langer op work outs waarmee specifieke spiergroepen worden getraind. Bij vrouwen is deze verschuiving minder groot. Er goed uit zien blijft een belangrijke drijfveer om de sportschool te bezoeken.

Opvallend is dat de Nederlandse vrouw na haar vijfenveertigste ambitieus blijft als het gaat om het verbeteren van sportieve prestaties. Vrouwen uit andere landen vinden dit na een bepaalde leeftijd minder belangrijk. Daarnaast blijken Nederlanders zich bewuster van de kracht van beweging.

Bron(nen):
  • Technogym