6 warme ontbijtjes voor in de koude wintermaanden

Opwarmen met havermout, crumble, pannenkoeken en wafels

wafels
The Veggie Reporter

Brrr, het moment dat je je bed uit moet op een donkere, koude ochtend is verschrikkelijk. Het liefst lig je natuurlijk de hele dag onder de dekens, maar de dag moet op gegeven moment toch beginnen. Dit zijn zes warme ontbijtjes waarvoor jij je bed wel wil uitkomen.

Of het nu de belangrijkste maaltijd van de dag is of niet: ontbijten in de winter mag best een feestje zijn. Wafels, wentelteefjes, pannenkoeken, en crumble, niets is te gek! Gezondheidsnet heeft zes van deze feestelijke, verwarmende, maar toch gezondere ontbijtjes voor je op een rijtje gezet.

1. Speltwafels zonder ei

Kan het ontbijt feestelijker worden dan met deze speltwafels en vers fruit? Mits je een wafelijzer hebt, zet je deze wafels binnen een kwartier op tafel. Dat is nog eens wakker worden!

Klik hier voor het recept.

2. Havermoutpap met gekarameliseerde banaan

Een gezonde start van de dag maak je met havermoutpap – en al helemaal met deze havermoutpap met gekarameliseerde banaan. Zo blijf je lekker lang verzadigd.

Klik hier voor het recept.

3. Glutenvrije pannenkoeken met appelcompote

Glutenvrije pannenkoeken zijn geen probleem met dit recept. Met boekweitmeel als basis maak je de lekkerste pannenkoeken. Heerlijk met warme appelcompote.

Klik hier voor het recept.

4. Toast met geroosterde pompoen

Aangezien je 250 gram groente per dag zou moeten eten, kun je daar net zo goed vast in de ochtend mee beginnen. Met geroosterde pompoen haal je in ieder geval al een deel van de 250 gram binnen. Serveer op een geroosterd broodje met roomkaas en rozemarijn.

Klik hier voor het recept.

5. Wentelteefjes zonder ei

Vegan wentelteefjes zijn makkelijker dan je denkt. Vervang het ei in het beslag voor de wentelteefjes simpelweg voor een eetlepel meel. Deze wentelteefjes zijn heerlijk met wat verse fruit en een flinke eetlepel kokos- of amandelyoghurt!

Klik hier voor het recept.

6. Gezondere perencrumble met rozemarijn

Crumble alleen voor dessert? Nee hoor, deze gezondere perencrumble met knapperige havermout en kruidige rozemarijn kun je prima als ontbijt nemen. Ook gemakkelijk van tevoren te maken, zodat je het ’s ochtends alleen nog maar hoeft op te warmen.

Klik hier voor het recept.

Auteur 
  • Miriam Groot