vrijdag, 28 januari 2022

Aardappel-sjalottenpuree

Home sweet home

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen 
  • 100 gram sjalotten 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker 
  • ± 1½ dl groentebouillon 
  • Nootmuskaat

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
2. Maak de sjalotten schoon en fruit ze glazig in de olie.
3. Strooi de basterdsuiker er over en laat de sjalotten met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
4. Maak van de gare aardappelen met hete bouillon een smeuïge puree.
5. Schep de gestoofde sjalotten door de puree en maak het op smaak met peper en nootmuskaat.
 

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen en sperzieboontjes. Hiervoor heb je nodig:
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzels 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 250 gram paddestoelen 
  • 400 gram sperziebonen 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
490 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,01 gram