Getty Images
      
  Glutenvrij eten is heel gemakkelijk én lekker met deze hartige taart.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
 - 500 gram uien
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 2 eetlepels pijnboompitten
 - 2 eieren
 - circa 150 milliliter halfvolle melk
 - 2 eetlepels kookroom
 - peper
 - nootmuskaat
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  595kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
 - Pel de uien en snijd ze in ringen.
 - Fruit de uien in de margarine met wat peper in 20 minuten gaar.
 - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
 - Warm de oven voor op 200 °C.
 - Breng de melk aan de kook.
 - Maak van de gare aardappelen met de hete melk, 1 ei, peper en nootmuskaat een stevige puree.
 - Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
 - Verdeel de uienringen er over en strooi er de pijnboompitten over.
 - Klop het andere ei los met de kookroom en schep dit over de uien.
 - Bak de taart in de hete oven in circa 20 minuten gaar en lichtbruin.
 
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.