Aardappelkoekjes

Getty Images

Deze hartige koekjes zijn heerlijk en er zit ook nog groente in. Wedden dat ze zo op zijn?

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 3 grote aardappelen (ca. 300 gram)
  • 1 stukje knolselderij (ca. 150 gram)
  • 8 blaadjes selderij (van de knolselderij of snijselderij)
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en het stuk knolselderij.
  2. Rasp alles grof.
  3. Meng er kleingesneden selderij, peper, het losgeklopte ei en wat bloem door.
  4. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en schep met een lepel hoopjes van het mengsel er in. Druk ze een beetje plat. Bak de koekjes aan beide zijden bruin en gaar.
  5. Bak de aardappelkoekjes eventueel in de oven. Schep de koekjes op bakpapier op de bakplaat en bak ze in een hete oven van 180° C in 20 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur