maandag, 20 januari 2020

Aardappelsalade met sperzieboontjes en rookvlees

Zomerkriebels
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 2 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels magere slasaus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • Azijn
  • 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 100 gram rookvlees in dikke plakken
  • Slabladen

Bereiding

  1. Kook de krielaardappelen in ± 12 minuten gaar. Kook de eieren 10 minuten mee.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in ± 6 minuten gaar.
  3. Maak een dressing van de fritessaus, de tomatenketchup, wat azijn en peper.
  4. Snijd het bosuitje in ringen.
  5. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  6. Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de uienringen erdoor.
  7. Laat dit afkoelen.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Snijd het rookvlees in blokjes.
  10. Meng de paprika en het rookvlees door de salade.
  11. Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
405 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
2,98 gram