Getty Images
      
  Zomerkriebels
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 400 gram krielaardappeltjes
 - 2 eieren
 - 300 gram sperziebonen
 - 2 eetlepels magere slasaus
 - 1 eetlepel tomatenketchup
 - Azijn
 - 1 bosuitje
 - 1 rode paprika
 - 100 gram rookvlees in dikke plakken
 - Slabladen
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  405kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  8 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  2980 milligram
          Bereiding
- Kook de krielaardappelen in ± 12 minuten gaar. Kook de eieren 10 minuten mee.
 - Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in ± 6 minuten gaar.
 - Maak een dressing van de fritessaus, de tomatenketchup, wat azijn en peper.
 - Snijd het bosuitje in ringen.
 - Pel de eieren en snijd ze in parten.
 - Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de uienringen erdoor.
 - Laat dit afkoelen.
 - Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
 - Snijd het rookvlees in blokjes.
 - Meng de paprika en het rookvlees door de salade.
 - Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.