Getty Images
      
  Door de knoflook-basilicumpuree krijgt deze aardappelschotel een heerlijke smaak.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
 - 3 teentjes knoflook
 - 500 gram broccoli
 - 2 eetlepels olie
 - 1 handje basilicumblaadjes
 - 1 zakje aardappelschijfjes (ca. 500 gram)
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  470kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Snijd de kip in dunne reepjes.
 - Verwijder de vliesjes van de knoflook
 - Maak de broccoli schoon.
 - Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
 - Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.
 - Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.
 - Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.
 - Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar.
 - Laat dit uitlekken.
 - Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.
 - Maak op smaak met peper.
 
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum