maandag, 30 november 2020

Aardappelschotel met broccoli en kip

Door de knoflook-basilicumpuree krijgt deze aardappelschotel een heerlijke smaak.

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 zakje aardappelschijfjes (ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Snijd de kip in dunne reepjes.
  2. Verwijder de vliesjes van de knoflook
  3. Maak de broccoli schoon.
  4. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.
  6. Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.
  7. Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.
  8. Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar.
  9. Laat dit uitlekken.
  10. Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.
  11. Maak op smaak met peper.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
470 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram