Aardappelschotel met broccoli en kip

Getty Images

Door de knoflook-basilicumpuree krijgt deze aardappelschotel een heerlijke smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 zakje aardappelschijfjes (ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Snijd de kip in dunne reepjes.
  2. Verwijder de vliesjes van de knoflook
  3. Maak de broccoli schoon.
  4. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.
  6. Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.
  7. Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.
  8. Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar.
  9. Laat dit uitlekken.
  10. Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.
  11. Maak op smaak met peper.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum