Aardbeiensoep

Een sprankelend voorjaarsfeestje.
Ingrediënten
- 300 gram aardbeien
- 1 perssinaasappel
- 2 theelepels witte basterdsuiker
- ½ theelepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- Muntblaadjes
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon.
- Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
- Pers de sinaasappel uit.
- Pureer de rest van de aardbeien met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de aardbeiensoep op smaak met de basterdsuiker en de azijn.
- Verdeel de aardbeiensoep over 2 soepborden of schaaltjes.
- Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
- Garneer de soep met een lepel yoghurt, plakjes aardbei en een paar blaadjes munt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Bron(nen):
Energie |
75 kcal
|
---|---|
Eiwit |
2 gram
|
Koolhydraten |
15 gram
|
Vet |
1 gram
|
Verzadigd vet |
0 gram
|
Vezels |
2 gram
|
Zout |
0,03 gram
|