vrijdag, 4 december 2020

Aardbeiensoep

Een sprankelend voorjaarsfeestje.

Ingrediënten

  • 300 gram aardbeien
  • 1 perssinaasappel
  • 2 theelepels witte basterdsuiker
  • ½ theelepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • Muntblaadjes

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon.
  2. Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Pureer de rest van de aardbeien met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Maak de aardbeiensoep op smaak met de basterdsuiker en de azijn.
  6. Verdeel de aardbeiensoep over 2 soepborden of schaaltjes.
  7. Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
  8. Garneer de soep met een lepel yoghurt, plakjes aardbei en een paar blaadjes munt.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
75 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,03 gram