dinsdag, 7 april 2020

Ajam Goreng met komkommersalade en rijst

Voor de Indonesische marinade heb je slechts 5 ingrediënten nodig.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 rode peper
  • 2 kippenpoten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 komkommer
  • azijn
  • peper
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel geelwortel (koenjit, kurkuma)

Bereiding

Maak het pepertje schoon en snijd het heel fijn. Neem het vel van de kippenpoten. Maak een marinade van de fijngesneden peper, het citroensap, de ketjap, het uitgeperste teentje knoflook en 1 theelepel gemberpoeder. Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de marinade en een scheutje water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Pel de ui en snijd hem klein. Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Schaaf of snijd de komkommer in smalle plakjes. Maak de komkommer op smaak met azijn, peper en wat gemberpoeder. Fruit de ui met de kerrie en de koenjit in de rest van de olie zacht. Meng er de gare rijst door. Geef de rijst en de komkommersalade bij de kip.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
640 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
70 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
5 gram
Zout:
1 gram