vrijdag, 3 juli 2020

Appel-muntfizz

Het bruisende water in combinatie met munt, appelsap en wat ijsklontjes geeft dit drankje een feestelijke draai.

Ingrediënten

  • 3 takjes munt
  • 1 theelepel citroen- of limoensap
  • 200 ml appelsap
  • 150 ml koolzuurhoudend bronwater
  • 4 ijsklontjes

Bereiding

  1. Was de munt en houd wat mooie blaadjes achter voor garnering.
  2. Doe de rest van de munt met het citroensap in een kan.
  3. Kneus de munt met een lepel.
  4. Giet er het appelsap bij en roer dit goed door.
  5. Verdeel dit over 2 glazen.
  6. Vul de glazen verder met koolzuurhoudend bronwater.
  7. Doe in ieder glas 2 ijsklontjes en garneer met de achtergehouden munt.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht uientaart

Ingrediënten over?

Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
45 kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
0 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: