
Getty Images
Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 appel
- 25 gram walnoten
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram volkoren couscous
- ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
- 6 - 10 blaadjes munt
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Schil de appel en snijd hem in stukjes.
- Hak de walnoten grof.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
- Verwarm de olie in de pan en bak de appelblokjes, de walnoten en de bosui een paar minuten.
- Breng 200 ml water aan de kook.
- Strooi de couscous in een kom en schenk het water er over. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
- Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met de kaneel of speculaaskruiden.
- Hak de munt fijn en roer deze vlak voor het serveren door de couscous.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kippedijvlees en sperziebonen.
Hiervoor heb je nodig...
200 gram kippedijen
1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram sperziebonen
Ingrediënten over?
Munt
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.