zaterdag, 23 januari 2021

Appelcouscous

Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 25 gram walnoten
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram volkoren couscous
  • ½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 6 - 10 blaadjes munt

Bereiding

  1. Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  2. Hak de walnoten grof.
  3. Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
  4. Verwarm de olie in de pan en bak de appelblokjes, de walnoten en de bosui een paar minuten.
  5. Breng 200 ml water aan de kook.
  6. Strooi de couscous in een kom en schenk het water er over. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
  7. Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met de kaneel of speculaaskruiden.
  8. Hak de munt fijn en roer deze vlak voor het serveren door de couscous.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kippedijvlees en sperziebonen.
Hiervoor heb je nodig...

200 gram kippedijen
1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram sperziebonen

Ingrediënten over?

Munt
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
640 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram