zaterdag, 29 januari 2022

Aspergesalade met garnalen

Alleen nog gebakken krieltjes erbij en je maaltijd is compleet.

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • ½ sjalotje
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram gepelde garnalen

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
  2. Kook de asperges in ruim water 10-12 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
  3. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  4. Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
  5. Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olie en wat peper.
  6. Schep er de garnalen erdoor.
  7. Verdeel de asperges over 2 borden en schep het garnalenmengsel er op.

Menusuggestie

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram krielaardappelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
415 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
6 gram
Zout
1,9 gram