dinsdag, 26 mei 2020

Aspergesalade met garnalen

Alleen nog gebakken krieltjes erbij en je maaltijd is compleet.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram asperges
  • ½ sjalotje
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram gepelde garnalen

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
  2. Kook de asperges in ruim water 10-12 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
  3. Snijd het stukje sjalot heel fijn.
  4. Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
  5. Meng de sjalot met de kruiden, het citroensap, de olie en wat peper.
  6. Schep er de garnalen erdoor.
  7. Verdeel de asperges over 2 borden en schep het garnalenmengsel er op.

Menusuggestie

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram krielaardappelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
415 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
1,9 gram