Aspergewrap met kip

Getty Images

Perfect voor een lentepicknick!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte kipfilet
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 (meergranen) tortillawraps
  • Handje ijsbergsla, in reepjes
  • 12 witte asperges, beetgaar en afgekoeld
  • 4 servetten

Bereiding

  1. Verdeel de kipfilet met een vork in stukjes. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de sinaasappel uit. Meng de mayonaise met 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel sinaasappelrasp en versgemalen zout en peper.
  2. Besprenkel de wraps met een beetje water en verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron, koekenpan of oven.
  3. Besmeer de wraps dun met sinaasappelmayonaise en strooi er de slareepjes over. Leg er de kipfilet en asperges op. Schep er nog een beetje sinaasappelmayonaise over.
  4. Klap de onderkant over de asperges en rol de wraps op. Draai ze in een servet en bind ze eventueel vast met een touwtje. De aspergewraps mag je uit het vuistje eten!

Picknicktip

Verpak de wraps strak in vershoudfolie en draai ze op de picknickplaats in het servet. Neem aspergelimonade in een thermosfles mee.

Dit is een recept van Heerlijk Aspergetijd!
 

Auteur