vrijdag, 3 juli 2020

Auberginestoofpot

Ansjovis voor extra pit

Ingrediënten

  • 1-2 aubergines
  • 1 stengel bleekselderij
  • Stukje winterwortel
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de aubergine in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes, de tomaten in parten en de ui en de knoflook in snippers.
  2. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  3. Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
  4. Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad en de tijm toe.
  5. Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven.

Menusuggestie

Lekker met gebakken visfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 stukjes gebakken kabeljauw
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
445 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,1 gram