woensdag, 22 januari 2020

Bietenpannenkoeken met geitenkaas

Een keer iets anders dan een pannenkoek met stroop.
Ingrediënten:
  • 100 gram havermoutmeel
  • 100 gram gekookte rode biet
  • 80 milliliter (amandel)melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • peper en zout
  • rucola
  • geitenkaas

Bereiding

  1. Maal de biet tot puree met de keukenmachine en voeg het ei, de melk en het havermoutmeel toe.
  2. Mix alles tot een glad beslag.
  3. Breng dit op smaak met peper en zout.
  4. Verhit in een pan een beetje olie of boter en bak de pannenkoekjes tot de bovenkant droog is.
  5. Draai ze om en bak ook de andere zijde tot ze helemaal gaar zijn.
  6. Besmeer ze met geitenkaas en rucola en rol op.
  7. Garneer met wat rucola.

Dit recept is voor zo'n 6 pannenkoeken.