dinsdag, 29 september 2020

Bietjes-limoensalade

Voor deze frisse salade heb je slechts 4 ingrediënten nodig.

Ingrediënten

  • 500 gram gare rode bieten
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Stroop het vel van de bieten en snijd ze in blokjes.
  2. Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af.
  3. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Halveer de plakjes.
  4. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  5. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  6. Blus dit af met het limoensap en meng dit door de bietjes. Voeg de geraspte limoenschil en wat peper toe.
  7. Garneer de salade met de halve plakjes limoen.
  8. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  9. Bestrooi de varkensschnitzels met peper en bak ze in de hete margarine in 6 minuten gaar.
  10. Neem het vlees uit de pan. Schenk 75 milliliter water in de pan en roer het aanbaksel van de panbodem los. Geef dit met de aardappelen en het vlees bij de salade.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram