dinsdag, 17 september 2019

Bleekselderijsalade met sesam, kalkoen en aardappelen

Appel en bleekselderij is een lekkere combinatie van fris en zoet.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15- 30 minuten
Ingrediënten:
  • 6 aardappelen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1 groene appel
  • 1 eetlepel tahin zonder zout (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  • Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
  • Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
  • Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  • Bak de kalkoen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.

Extra informatie

Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
455 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0,4 gram