Bleekselderijsalade met sesam, kalkoen en aardappelen

Getty Images

Appel en bleekselderij is een lekkere combinatie van fris en zoet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15- 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 1 groene appel
  • 1 eetlepel tahin zonder zout (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  • Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
  • Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
  • Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  • Bak de kalkoen in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.

Extra informatie

Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
400 milligram
Auteur