zaterdag, 31 oktober 2020

Bleekselderijsalade met vijgen

Deze super snelle salade is een mix van frisse bleekselderij en zoete vijgen.

Ingrediënten

  • ½ struik bleekselderij
  • 4 gedroogde vijgen
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel azijn

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
  2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het sinaasappelsap, de azijn en wat peper.
  5. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
165 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,4 gram