Blini’s met saliepuree en garnalen

Getty Images

Deze blini's zien eruit alsof je in een restaurant bent, toch kun je ze zelf ook binnen een kwartier op tafel zetten.





12 poffertjes (pak kant en klaar)
12 garnalen

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 12-15 blaadjes salie
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel dikke halfvolle yoghurt
  • Handje spinazie
  • 12 poffertjes (pak klant en klaar)
  • 12 garnalen

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 3 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Was de salie.
  3. Houd 2 lepels doperwtjes en ca. 8 blaadjes salie achter voor garnering. Pureer de rest van de doperwtjes met 5 blaadjes salie en de knoflook met een staafmixer.
  4. Maak de puree op smaak met de yoghurt, wat peper en nog wat kleingesneden salie.
  5. Was mooie blaadjes spinazie en dep ze droog.
  6. Verdeel de poffertjes over 4 kleine borden en leg er een spinazieblaadje op. Schep op ieder poffertje 2 theelepels van de saliepuree en leg er een garnaal op. Garneer met een paar achtergehouden doperwtjes en blaadjes salie.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht vleesrolletje met citrus en munt, regenboogsalade en aardappel-pastinaakpuree.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur