Getty Images
      
  Het eierkruim over de bloemkool geeft het een simpele twist.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15 tot 30 minuten
          Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
 - 1 ei
 - 1 sjalotje
 - ½ eetlepel vloeibare margarine
 - Nootmuskaat
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  115kcal
          
    Eiwit 
              
  7 gram
          
    Koolhydraten 
              
  5 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  6 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Maak de bloemkool schoon.
 - Verdeel de bloemkool in roosjes.
 - Kook de bloemkool in weinig water in 10 – 12 minuten gaar.
 - Kook het ei in 10 minuten hard.
 - Maak het sjalotje schoon en snijd hem klein.
 - Fruit het sjalotje in de margarine zacht.
 - Pel het ei en hak het klein.
 - Meng het eierkruim door de sjalot en maak dit op smaak met wat nootmuskaat.
 - Doe de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal en strooi het mimosamengsel er over.