Bloemkool mimosa

bloemkool
Getty Images

Het eierkruim over de bloemkool geeft het een simpele twist.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 tot 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Kook de bloemkool in weinig water in 10 – 12 minuten gaar.
  4. Kook het ei in 10 minuten hard.
  5. Maak het sjalotje schoon en snijd hem klein.
  6. Fruit het sjalotje in de margarine zacht.
  7. Pel het ei en hak het klein.
  8. Meng het eierkruim door de sjalot en maak dit op smaak met wat nootmuskaat.
  9. Doe de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal en strooi het mimosamengsel er over.

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur