woensdag, 15 juli 2020

Bloemkool mimosa

Het eierkruim over de bloemkool geeft het een simpele twist.

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.
  3. Kook de bloemkool in weinig water in 10 – 12 minuten gaar.
  4. Kook het ei in 10 minuten hard.
  5. Maak het sjalotje schoon en snijd hem klein.
  6. Fruit het sjalotje in de margarine zacht.
  7. Pel het ei en hak het klein.
  8. Meng het eierkruim door de sjalot en maak dit op smaak met wat nootmuskaat.
  9. Doe de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal en strooi het mimosamengsel er over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 tot 30 minuten
Energie
115 kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
1 gram