dinsdag, 29 september 2020

Bloemkoolcurry met kidneybonen

Supersmaakvol met oosterse kruiden en yoghurt.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel currypasta (pot)
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • 6 takjes koriander
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
  4. Voeg de bloemkool toe met 100 ml water en stoof de bloemkool in ca. 6 minuten bijna gaar.
  5. Spoel de kidneybonen af in een zeef. Voeg de kidneybonen toe aan de bloemkool en warm ze mee.
  6. Roer de yoghurt er door en laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.
  7. Maak het op smaak met peper en de kleingesneden koriander. Geef er het brood bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
530 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,5 gram