
Getty Images
Eindeloos variëren met koning bloemkool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 kleine hamlapjes
- Peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout (½ blik)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 kleine bloemkool
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Bak de hamlapjes in de margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
- Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
- Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Snijd de stronk in stukjes.
- Kook de bloemkool in de saus in ca. 8 minuten gaar.
- Geef er een hamlapje en aardappelen bij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bron
- Voedingcentrum