Bloemkoolroosjes in tomatensaus, een hamlapje en aardappelen

Getty Images

Eindeloos variëren met koning bloemkool.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 kleine hamlapjes
  • Peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (½ blik)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 kleine bloemkool

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het vlees met peper.
  3. Bak de hamlapjes in de margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
  4. Pel de sjalot en snijd hem klein. Fruit de sjalot glazig in de olie.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe met de koriander en het gemberpoeder en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  6. Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Snijd de stronk in stukjes.
  7. Kook de bloemkool in de saus in ca. 8 minuten gaar.
  8. Geef er een hamlapje en aardappelen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingcentrum