zaterdag, 25 januari 2020

Bloemkoolstamppot met balletjes

Bloemkool leent zich ook prima voor een heerlijke stamppot.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 tomaten
  • stukje ui
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
  3. Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
  4. Snijd de gegrilde paprika klein.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Snijd het stukje ui fijn.
  7. Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
  8. Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
  9. Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
  10. Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
  11. Maak er met de hete melk en de gegrilde paprika een grove puree van.
  12. Geef de balletjes er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
500 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,4 gram