Getty Images
      
  Bloemkool leent zich ook prima voor een heerlijke stamppot.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
 - 1 kleine bloemkool
 - 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
 - 2 tomaten
 - stukje ui
 - 200 gram rundertartaar
 - 1 eetlepel vloeibare margarine
 - ± 150 ml halfvolle melk
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  500kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  400 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
 - Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
 - Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
 - Snijd de gegrilde paprika klein.
 - Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
 - Snijd het stukje ui fijn.
 - Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
 - Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
 - Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
 - Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
 - Maak er met de hete melk en de gegrilde paprika een grove puree van.
 - Geef de balletjes er bij.
 
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.