Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

Boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, ook met vegetarische reepjes en paddenstoelen smaakt het verrukkelijk.
Ingrediënten
- 500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram vegetarische reepjes of blokjes
Bereiding
- Kook de boerenkool in weinig water gaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
- Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.
Menusuggestie
Lekker met aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels aardappelpuree
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
455 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
1,7 gram
|