vrijdag, 3 juli 2020

Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

Boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, ook met vegetarische reepjes en paddenstoelen smaakt het verrukkelijk.

Ingrediënten

  • 500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram vegetarische reepjes of blokjes

Bereiding

  1. Kook de boerenkool in weinig water gaar.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee.
  6. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
  7. Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,7 gram