donderdag, 16 september 2021

Bonensoep met kruidentopping

Heerlijk met tortillachips

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 200 gram diepvries tuinboontjes
  • Flinke hand kruiden, bijvoorbeeld selderij, peterselie en bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram magere kwark
  • (gerookt) paprikapoeder
  • Halve avocado
  • Citroensap
  • 2 eetkeoeks geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten hard.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de tomaten in stukjes.
  3. Fruit de prei zacht in de olie. Bak de tomaten kort mee.
  4. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  5. Voeg de bruine bonen, de tuinbonen en 300 ml water toe aan de prei en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  6. Was de kruiden en knip ze klein.
  7. Pers het teentje knoflook uit boven de kwark. Roer de knoflook en de kruiden door de kwark.
  8. Maak de soep op smaak met wat paprikapoeder.
  9. Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes. Druppel er direct wat citroensap over.
  10. Pel het ei en snijd het in parten.
  11. Schep aan tafel wat van de kruidenkwark op de soep en geef er de parten ei, de stukjes avocado en de geschaafde amandelen bij.

Ingrediënten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
640 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
30 gram
Zout
1,8 gram
Trefwoorden: