Bouillon met paddenstoelen en chilipeper

groenteboullion met paddestoelen
Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 dl groentebouillon
  • 2 gedroogde shii-takes
  • ½ groene peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 75 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel vissaus

Bereiding

  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat hierin de gedroogde shiitakes een half uur wellen.
  2. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Maak de bosui, knoflook en oesterzwammen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, de knoflook in snippers en de oesterzwammen in repen.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de chilipeper, knoflook en oesterzwammen kort.
  5. Snijd of knip de geweekte shiitakes klein.
  6. Schenk de groentebouillon en de shiitakes bij de groente en breng dit aan de kook. Maak de bouillon op smaak met limoensap en de vissaus.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum