zaterdag, 25 januari 2020

Bouillon met paddenstoelen en chilipeper

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 3 dl groentebouillon
  • 2 gedroogde shii-takes
  • ½ groene peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 75 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel vissaus

Bereiding

  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat hierin de gedroogde shiitakes een half uur wellen.
  2. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Maak de bosui, knoflook en oesterzwammen schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, de knoflook in snippers en de oesterzwammen in repen.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de chilipeper, knoflook en oesterzwammen kort.
  5. Snijd of knip de geweekte shiitakes klein.
  6. Schenk de groentebouillon en de shiitakes bij de groente en breng dit aan de kook. Maak de bouillon op smaak met limoensap en de vissaus.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
80 kcal
Eiwit:
2 gram
Koolhydraten:
5 gram
Vet:
6 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
2 gram
Zout:
2 gram

Bron(nen):