Bramenjam

Getty Images

Te veel bramen? Maak er dan jam van. Met behulp van speciale geleisuiker is dat heel makkelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1250 gram bramen
  • 1 pakje (500 gram) geleisuiker speciaal

Bereiding

Materialen

2-3 potten

Bereiding

  1. Maak jampotten en eventuele deksels schoon met heet sodawater. Gebruik 1 eetlepel soda op 1 liter water. Spoel alles na met schoon, heet water. Laat de potten en deksels omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
  2. Maak de bramen schoon en doe ze in een pan. Breng de bramen op klein vuur aan de kook. Voeg de Geleisuiker speciaal toe en breng dit al roerend aan de kook. Laat de massa 1 minuut borrelend koken.
  3. Schenk de hete massa direct in de schoongemaakte jampotten en sluit ze af. De jam is een half jaar houdbaar op een koele, donkere plaats of vries de jam in.
  4. Geleisuiker Speciaal bestaat uit suiker, conserveermiddel E202, voedingszuur en zuurteregelaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
1230kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
280 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur