zaterdag, 16 januari 2021

Broccoli met penne, vlees en citroen

Het citroenwater geeft de broccoli een frisse smaak.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 gram broccoli
  • 175 gram volkoren penne
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • 10 basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
  2. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Breng het citroensap met 100 ml water aan de kook en kook de broccoli hierin in ca. 4 minuten gaar.
  4. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
  6. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
  7. Roer de zuivelspread en wat citroenschilletjes door het kookvocht van de broccoli.
  8. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
  9. Verdeel het over 2 borden en scheur de gewassen basilicum er over.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
570 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram
Trefwoorden: