zaterdag, 25 januari 2020

Broccoli met pittige sinaasappelsaus

Appeltjes van oranje.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram broccoli
  • ¼ rode peper
  • ½ teentje knoflook
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  3. Snijd het stukje peper en de knoflook fijn.
  4. Breng het sinaasappelsap met de peper, de knoflook, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd aan de kook.
  5. Roer de maïzena met een lepel water glad en roer dit door het sinaasappelsap.
  6. Kook de saus al roerend een minuut door.
  7. Giet de broccoli af en schep het sausje er door

Menusuggestie

Lekker met tartaar met uienringen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
2 uien
2 tartaartjes
2 eetlepels vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
415 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):